Advance warning - Talking Point

Brucie

Registered User
Jan 31, 2004
12,413
near London
Hi everyone,

many of you will have experienced some slowness of Talking Point over the past few months, and the moderators have been talking with staff at the Alzheimer's Society to try and identify and resolve the performance issues.

Clearly, it can be very frustrating as carers if we urgently want to post something and the system just sits there, even at midnight.

As a first stage, the IT staff at AS are going to check out the web and email servers and set them up a little differently to try and improve performance.

This sort of thing can't be done on the fly, and TP will need to be stopped and started a few times. This is of course unfortunate, but hopefully will result in a stronger and faster TP.

The work is scheduled for this Saturday, 14th October between the hours of 9:30 am and 5:30 pm and will result in Talking Point being down at various points during the day.

Other remedies are also under consideration should this not make any great difference.

Please bear with the AS IT staff as they do their best to help us!
 

Grannie G

Volunteer Moderator
Apr 3, 2006
70,347
Kent
Thanks Brucie.

It is very slow and sometimes I`m not sure whether it`s them or me. It will be much easier when it`s more efficient.

Regards Grannie G
 

Margarita

Registered User
Feb 17, 2006
10,824
london
Thanks Brucie for leting us know

I also find it very slow ,like Grannie G I also did not know if it was my Lap top or TP . Yes as I click submit Reply sometimes , I could make a cup of tea while I waited to post lol it was like the Adverts on TV :D .


PS Mind you the edit button / save work fast
 
Last edited:

jenniferpa

Registered User
Jun 27, 2006
39,448
My problem is a little different. Just recently, more than 50% of the time i try to load a page, the page just won't load. Actually, I tried to post to the thread earlier, and had that problem.
 

Brucie

Registered User
Jan 31, 2004
12,413
near London
Hi jenniferpa

yes, i've had that too - even on the administrator pages, which makes it difficult for me to intercept the spam posters and deal with them.

This is a new problem to me and is, if anything, more frustrating than just waiting for a page to load. Only remedy is to continually hit the refresh key.
 

Nell

Registered User
Aug 9, 2005
1,170
68
Australia
jenniferpa said:
My problem is a little different. Just recently, more than 50% of the time i try to load a page, the page just won't load. Actually, I tried to post to the thread earlier, and had that problem.[/QUOTE
jenniferpa said:
]

Yes, this is my problem too. Pages often won't load, even after being refreshed.
Sometimes I find I can't post either.
Glad to know it is being attended to. Thanks!
 

Áine

Registered User
Feb 22, 2006
994
sort of north east ish
Like everyone else, I've wondered "is it me?" when I can't seem to load pages. Been getting a lot of difficulties with computer saying the page contains no data just recently ........

Thanks Brucie and others for all your work on sorting it out.
 

Margarita

Registered User
Feb 17, 2006
10,824
london
Help

Its happening agina .

when i press post . or go to another thread I get this .

WEB SEARCH
TOP MEMBER SEARCHES:Click a link to perform AOL members' most popular searches







Whole Web

UK Sites

Web | Shopping | Images | Audio | Video
Advanced Search | Help
WEB SEARCH
TOP MEMBER SEARCHES:Click a link to perform AOL members' most popular searches
New AOL Toolbar 2: take the best of AOL with you. Free Download - About the AOL Toolbar

More From AOL:
• Kids search
• |
• Flight Finder
• |
• Music Search
• |
• Job Finder
• |
• Shopping
• |
• Oxford Reference
• |
• Dictionary
About AOL Search
|
Advertise With Us
Copyright © AOL (UK) Ltd. All rights reserved. Terms of Use

and only can get back in if I press Refresh
 

Cate

Registered User
Jul 2, 2006
1,370
Newport, Gwent
Hi

Ive just had problems for the first time. Really slow, then I posted a reply and it disappeared.

Thanks for letting us know about the problems, thought it was me.

Cate
 

Amy

Registered User
Jan 4, 2006
3,453
Hiya all,
We seem to be working again OK now.
Thanks to the IT people who must have been busy today.
Did have a browse at the AS On-line shop earlier, as that was all I could get on to!
Helen
 

BeckyJan

Registered User
Nov 28, 2005
18,972
Derbyshire
I have had considerable problems today - keep getting 'server error' message.
I thought it was my 'server' but it seems others are getting problems too.
Hope it is sorted soon. Beckyjan
 

mocha

Registered User
Feb 17, 2006
176
85
Lancs, England
I also tried to send a reply to a thread when it just disappeared into the ether. This was yesterday evening. Most frustrating
 

Brucie

Registered User
Jan 31, 2004
12,413
near London
I passed word to AS support early today and they responded at once saying they would check the system out.

This afternoon I lost access not only to TP but also to the Alzheimer's site as a whole, so I'm guessing it was all taken down and restarted.

...just my guesswork, but it is all working again now so thanks to the people who sorted it.

kind of ironic to have a website devoted to dementia, and the website is sometimes with us, sometimes slow to the point of frustration, sometimes giving inappropriate replies to the buttons we press, and sometimes not with us at all....;)